jag vill verkligen älska dig, johnny.

Jag lyssnar på Johnny Marrs första riktiga soloalbum "The Messenger" som släpptes för ett bara dagar sedan och jag vill så gärna älska det, men det gör jag inte. Missförstå mig rätt; Skivan är inte dålig. Den är rätt bra, men den är inte "jag-avlider-och-vill-aldrig-lyssna-på-något-annat"-bra vilket jag hoppades lite på eftersom det är Johnny FREAKING Marr vi pratar om. Marr är en mästare på gitarr och det märks, men för mig klickar inte riktigt texterna/sången. Det saknas något och jag kan inte sätta fingret på vad det är. Bästa spåret (efter första lyssningen) är i alla fall New Town Velocity som har ett väldigt Smiths-igt sound som jag gillar (klart att jag gillar det - eh). 
 
Jag kommer nog att införskaffa albumet. Förr eller senare. Tills dess:

isgata i botaniska trädgården.

Idag gjorde jag misstaget att "gena" genom Botaniska Trädgården på vägen hem från skolan. Botaniska bestod idag av cirkus 2% växter och 98% is (eventuellt en liten överdrift). Vi kan sammanfatta det hela med att det var rätt äventyrligt för undertecknande eftersom undertecknande är rätt dålig på att inte ramla/halka/tappa balansen. Egentligen borde jag kanske ha vänt och gått runt skridskobanan istället, men jag var liksom redan inne i skräpet när jag upptäckte isen. Mot alla odds lyckades jag i alla fall ta mig helskinnad till andra sidan och nu är jag hemma. Promenaden genom Botaniska tog säkert mer än dubbelt så lång tid som det brukar ta eftersom jag var tvungen att ta myrsteg, men jag är mest glad att jag inte kom hem med bruten lårbenshals... 
 
Isgata deluxe och träd som inte insett att jag bestämt att det är vår.

Isgata deluxe på nära håll. Det ser ut som det är slask, men det är det inte.
 
Jag känner mig duktig som har bilder att illustrera inlägget med! Det hör liksom inte till vanligheten. Hursomhelst. Nu ska jag dricka kaffe. Over and Out.

varför är det okej att äta rosa, men absolut inte pålle?

Varför är det så mycket värre att äta häst än ko eller gris eller lamm eller kyckling eller älg eller Bambis mamma? Hästköttskandal nummer fyrahundrafemtio: Det finns spår av hästkött i IKEA:s köttbullar. Jag förstår att folk vill veta vad de äter (eller nej, det vill de egentligen inte - folk brukar vilja glömma att det som ligger på deras tallrikar en gång varit levande) och jag förstår att "häst" därmed borde stå i innehållsförteckningen, men jag förstår inte folks dubbelmoral. De tycker att häst är äckligt trots att de glatt har mumsat i sig köttbullar och lasange från både IKEA och Findus utan att märka någon skillnad. De tycker att det är moraliskt försvarbart att äta ko, men inte häst? Jag förstår inte. För att citera Morrissey/The Smiths: "It's death for no reason and death for no reason is murder" oavsett om det är en ko eller en häst som fått sätta livet till.

Och vad händer med allt kött som det kan finnas spår av hästkött i nu? Ska allt bara slängas? Har hästarna, korna och vilka djur de nu mer har stoppat in i maten dött i onödan? Köttätare i alla länder, förena eder! Ta ert ansvar och ät det ni dödar. 

Jag blir så trött...

OBS! Jag vet att problematiken är större än så här. Jag tycker inte att random hästar som konsumenten inte vet vart de kommer ifrån och som då kan ha behandlats otroligt illa/fått i sig konstiga preparat osv. ska hamna på tallriken. Som konsumet måste man kunna lita på innehållsförteckningen. MEN, jag tycker inte att det är mer omoraliskt att äta häst än något annat djur och min irritation bygger i första hand på alla "GUD VAD ÄCKLIGT! JAG VILL INTE ÄTA HÄST"-kommentarer som ett tag fyllt hela Internet. 

Lästips: Äta djur av Jonathan Safran Foer. (hett tips, jag kanske grät floder för att den var så hemsk)

söndag.

Bra sak: Jag har äntligen en bärbar dator som är bärbar! Nu ska jag bara lära mig hur den fungerar och föra över lite skräp som jag behöver från min icke-bärbara bärbara dator... Förhoppningsvis kommer jag att lyckas klura ut hur jag ska gå till väga. Eh.

Dålig sak: Efter mer än en vecka har min syster lämnat Lund tillsammans med min mamma och moster (som var på besök hos mig (mamma)/min kusin (moster) över helgen). Känns trist. Boo. Vi har i alla fall haft en himlans fin vecka trots att jag har varit en tråk-måns och skrivit hemtenta. Om typ en månad är det påsk och då ses vi igen! <3

the name game.

Jag försöker få ihop det sista på min hemtenta som ska vara inskickad imorgon klockan 9.00. Jag pendlar mellan "herregud-det-här-fixar-jag-hur-lätt-som-helst" och ren panik. Egentligen borde jag nog känna mig rätt lugn. Det är ganska många timmar kvar och jag har inte mer än cirkus tvåtusen TECKEN kvar att skriva vilket inte är någonting. Inte ens en A4-sida. Problemet är bara att jag med jämna mellanrum faller ner i något slags hål där jag plötsligt tror att allt jag skriver är mer eller mindre åt helvete fel. 

För att råda bot på min panik tvingar jag min stackars syster (som är hos mig på besök den här veckan) att tokdansa till American Horror Story-versionen av "The Name Game":
 


Det gör kanske inte att det går bättre med hemtentan, men det piggar i alla fall upp tillvaron lite grand. Bara tvåtusen tecken kvar. Förhoppningsvis behöver jag inte lägga in mig på Briarcliff innan natten är över...
 

inga konstigheter...

En kall och snöig februaridag i min lägenhet.

Jag: Hm. Det luktar konstigt här... Typ eld! [blir livrädd]
Daniela: Ja. Nu luktar det JÄTTEMYCKET! [blir också livrädd]
Jag: Det luktar som om någon släckt ett ljus.
Daniela: Nej, som om någon grillar!
Jag: [tittat ut genom fönstret] Det ÄR någon som grillar...
Båda: Lund...

nittionio vykort.

Det är tisdag. Jag sitter hemma i soffan, lyssnar på Simon and Garfunkel (ja, det är typ det enda jag lyssnar på nuförtiden) och beundrar min vägg. För typ två veckor sedan köpte jag en box med etthundra vykort med Penguin-motiv. Penguin är mitt bästa förlag och jag älskar verkligen deras omslag. Igår bestämde jag mig för att flytta om lite på mina väggar så att jag kunde få upp vykorten på väggen. Det tog ett par timmar och en hel del häftmassa, men nu sitter de i alla fall där. Nittionio vykort (ett fick inte vara med). Jag blev nöjd.


Nu är jag mest sugen på att införskaffa några av böckerna. Speciellt: "Scootering - A Penguin Handbook" av Jon Stevens. Jag känner spontant att mitt liv inte riktigt är komplett utan denna. 

and no reason to talk about the books I read, but still, I do...

Jag beställde några böcker från bokus alldeles precis. Med tanke på min ekonomi borde jag kanske inte ha gjort det, men jag hade femtio kronor till godo efter att ha köpt kurslitteratur och jag ville verkligen, verkligen, verkligen ha de där två böckerna som jag beställde - The Bell Jar och The Unabridgre Journals of Sylvia Plath, om någon var intresserad (nej, jag har inte alls snöat in på Sylvia Plath just nu... eh.). Hursomhelst. Vad jag egentligen skulle skriva om var den här lilla rutan som dök upp när beställningen var gjord:


Nu undrar jag bara en sak: VARFÖR skulle jag vilja dela mina bokköp med mina vänner på Facebook?? Eller kanske snarare: VEM av mina vänner skulle vara det minsta intresserad av mina bokköp? Jag förstår att det handlar om gratisreklam för bokus (varsågod), men likväl undrar jag om NÅGON faktiskt använder funktionen. Hm.

PS. Jag förstår ironin i att jag skriver detta inlägg med tanke på att jag här gör precis det jag tycker är märkligt (berättar att jag beställt böcker + vilka böcker jag beställt + varifrån), men detta är inte Facebook och således en helt annan sak. Så det så. DS.

tre punkter en dag i februari.

En bra grej: Jag kan nu äntligen (efter tre gånger, peppar, peppar ta i trä) använda mina nya Dr. Martens utan att få mega-skoskav. Jag måste såklart ha plåster i förebyggande syfte, men det är ändå väldigt bra eftersom jag tycker väldigt mycket om dem och gärna vill kunna använda dem utan att typ behöva amputera hälarna.

En dålig grej: Jag hämtade ut ett paket med två böcker idag och har fortfarande ont i armarna efter att ha burit hem paketet. Till mitt försvar vill jag säga att det var en bit att gå och böckerna var två gigantiska översiktsverk om arkitektur/design. Okej. Jag är svag. 

En dålig grej till: Snön. Försvinn och kom inte igen förrän nästa vinter. Våga. Vägra. Vinter. 

so please, please, please, let me, let me, let me. let me have who i want, this time.

 
Alltså. Jag avlider. 
RSS 2.0